Vår ungdomsverksamhet

Vår ungdomsverksamhet är vår viktigaste prioritering. Vi brinner för att så många som möjligt ska kunna lära sig spela padel och vara en del av gemenskapen. Som ideell icke vinstdrivande förening är vår ambition att satsa på våra unga och vi arbetar för att skapa förutsättningar för dem att träna och tävla, familjens ekonomi ska inte vara ett hinder för barnen att spela padel. Vi vänder oss till barn och unga i hela kommunen.

Vi har haft stora framgångar på senaste individuella SM-turneringar på juniorsidan, Flickor 18 Guld, Flickor 16, Guld, Flickor 14 Guld, Pojkar 18 brons och en fjärde plats för Pojkar 16. Tre av våra fantastiska tjejer har kommit med i svenska landslaget! Våra tävlande unga är fantastiska förebilder för de yngre och de har ett otroligt engagemang i klubben och vi har väldigt roligt.

Välkommen till höstterminen 2023!

Nu är anmälan öppen för juniorträningar för hösten. Nyheter för terminen är att vi utökat antalet grupper och träningstillfällen. Terminen startar v.36 och håller på till v.51 med uppehåll under v.44. Vänligen läs de olika gruppbeskrivningar för att underlätta anmälan för ditt barn till lämplig grupp.

Padelskola Lek (45min)

Padelskola Lek är första insteget innan ordinarie padelskolor på Halmstad PadelClub. Denna grupp inriktar sig till barn inom åldrarna 6-8 år. Padelskola Lek är för nybörjare och målsättningen för barnen är att lära sig grunderna i padel på ett lekfullt sätt. I denna grupp används även mjukare bollar.

Padelskola (60min)

Padelskola inriktar sig till barnen i åldrarna 8–13 år. Padelskola är till för både nybörjare och för de som spelat ett litet tag. Målsättningen för barnen inom denna kurs är att de ska lära sig grunderna i padel på ett lekfullt sätt. Här tränar man med vanliga bollar.

Det går bra att välja en till två padelskolor om man vill träna fler pass/vecka.

Utvecklingsgrupp (60min)

Utvecklingsgrupperna är till för dig som tycker det är roligt att spela padel men inte vill eller börjat tävla ännu. Fokus ligger på allsidig och rolig träning. Bra insteg innan tävlingsgrupperna. Det går bra att välja en eller två utvecklingsgrupper om man vill träna mer än en gång i veckan. Rekommenderad ålder 12–18 år.

Tävlingsgrupp juniorer yngre (90min)

Tävlingsgrupp är för dig som vill ha lite mer utmaning samt vilja något med din padel. Du ska rekommenderat träna 2 gånger i veckan samt prova på att tävla ett par gånger om året. Fokus ligger på spelstrategi, uppbyggnad av spel samt teknik. Det går bra att välja att träna 1–3 gånger i veckan. Rekommenderad ålder 12–18.  

För att börja i tävlingsgrupp krävs vissa färdigheter. Om du vill prova på tävlingsgrupp, fråga Jimmy.

 

Frågor och junioransvarig: jimmy@halmstadpadel.se

Obs!

Medlemskap för verksamhetsåret måste ansökas om och betalas in innan första träningsdag. Det gör ni via följande länk

HPC-logo-final-FIXED-black